Wie is Kathagen

In 1976 zag Mathieu Kathagen, toen werkzaam bij Autoparts, een machine die iets deed met water. Het woord “hogedrukreiniger” moest nog worden uitgevonden. Hij zag onmiddellijk de commerciële mogelijkheden van deze machine en gaf dan ook zijn ontslag. Hij ging met K.E.W. hogedrukreinigers de landbouwers opzoeken en overtuigde hen van de grote voordelen van reinigen met hoge druk.

KEW hogedrukreiniger

 

 

Oude gebouw

Gaandeweg groeide het succes en K.E.W. in Bree werd een begrip.
Hij verhuisde van de garage naar het industrieterrein. De eenmanszaak werd een p.v.b.a. en die werd later weer de N.V. Kathagen Mathieu.

Het gamma werd uitgebreid met warmeluchtkanonnen, veegmachines, schrobmachines, stofzuigers en compressoren.

Oud model tigra
Mathieu en Mia

In 2000 gingen Mathieu en Mia op welverdiend pensioen. Luk - en Marleen Kathagen (zoon en dochter van) namen het bedrijf over.

 

K.E.W. was intussen overgenomen door Alto, Van Eureka veegmachines waren we intussen geëvolueerd van dealer naar importeur voor België en we importeerden ook RCM schrobmachines voor de Belgische markt.
Luk ontdekte de Zallys elektrische kruiwagen en een nieuwe importlijn was geboren.
Aan de groep zuigercompressoren van Shamal werd de importlijn schroefcompressoren van Rotair toegevoegd. Daarmee opende zich voor Kathagen N.V. weer een nieuwe wereld.

Zallys Dumperjet
Nieuwe gebouw

In 2004 werd er een totaal nieuw gebouw in dienst genomen. Van 1.000m² naar 3.000m².
Dankzij een uitgekiende planning konden we een nieuwbouw zetten op dezelfde plaats als het oude gebouw en toch maar 2 dagen sluiten.

Eureka begon, naast veegmachines, ook met schrobmachines. We ruilden dan ook de RCM schrobmachines in voor de nieuwe range van Eureka.
Vervolgens werden we ook importeur van Eureka voor Nederland.

Shamal schroefcompressor

Intussen werd er hard gewerkt aan de know how over persluchtinstallaties. Rotair werd vervangen door Shamal. We gingen nauw samenwerken met Beko technologies en Transair.
Er werden doorgedreven trainingen gevolgd.
Zo zijn we op dit ogenblik een persluchtpartner die geen enkele uitdaging uit de weg gaat en die uw persluchtinstallatie kan uitvoeren volgens uw wensen en met de juiste kwaliteit perslucht en de juiste afstemming van behoeften en energie.

Als laatste werd er door Luk Kathagen een grote expertise ontwikkeld i.v.m. car- en truckwashes.

Of je nu op zoek bent naar: DHZ carwash installatie, roll-over, kettingwash, truck- & buswash of gecombineerde projecten, wij adviseren van bij het eerste idee tot de eerste wassing.

Wij helpen bij: haalbaarheidsstudies, aanvraag vergunningen, aanvraag kredieten, contacten met architect en aannemer, technische installaties, opleiding personeel, eerste wassingen.

Carwash
Luk en Marleen

De toekomst ligt voor ons. We zullen blijven werken aan de uitbouw van ons bedrijf, met focus op uw efficiëntie en oog voor uw: economie, ecologie en ergonomie.

Vind je niet terug wat je zocht? Aarzel niet om contact op te nemen.

We helpen je graag verder.

Contacteer ons
De professionele adviseurs van het Kathagen team staan voor jou klaar.
Team Kathagen
Contacteer ons: info@kathagen.be