19 April 24 / Veegmachines

                                          

MULTIBRISTLE® BORSTEL

Alle EUREKA veegmachines zijn uitgerust met een Multibristle® centrale borstel. Dit is een borstel speciaal ontworpen om de maximale hoeveelheid vuil op te vangen, ongeacht het gewicht: zelfs het fijnste stof.

De veegrolborstel is voorzien van rijen polypropyleen borstelharen met verschillende diameters omdat verschillende soorten vuil (ingedeeld naar gewicht en deeltjesgrootte) effectiever kunnen worden gereinigd met borstelharen van verschillende dikte.

Bij het gebruik van traditionele borstels, d.w.z. borstels die bestaan uit borstelharen van één type, is het noodzakelijk om verschillende borstels te gebruiken om een optimaal veegresultaat te garanderen bij alle diverse schoonmaakscenario's die  zich in elke bedrijfsomgeving kunnen voordoen.
Dit betekent dat er een hele set borstels moet worden aangeschaft en dat ze ergens moeten gestockeerd worden. Bovendien gaan traditionele borstels minder lang mee en moeten ze vaak vervangen worden. Dit heeft een aanzienlijke impact op de werktijd en de totale schoonmaakkosten. 

Bij het gebruik van borstels met één type borstelharen is het moeilijk om een maximaal veegresultaat te garanderen. Een borstel met zachte borstels bemoeilijkt de reiniging van zwaar vuil. Een borstel met opgezeten borstelharen daarentegen is geen effectieve manier om fijn stof op te ruimen.

Een veel efficiënter alternatief zijn de Multibristle® borstels van EUREKA. Deze bestaan uit een mix van haren met verschillende diameters, gerangschikt in afwisselende rijen. Dit betekent dat de machine altijd klaar is voor elk mogelijk reinigingsscenario en stof en vuil, van alle gewichten en afmetingen, kan verzamelen in slechts één veegbeweging en zonder dat de borstels vervangen hoeven te worden.

Voor een maximale efficiëntie, zijn de rijen borstels in een spitse "V"-vorm gerangschikt. Hierdoor wordt het vuil in de vuilcontainer naar het midden van de borstel gebracht waardoor zijdelingse verspreiding wordt voorkomen.

Tot slot houdt een speciale slijtage-indicator de gebruiker op de hoogte van de slijtagestatus van de borstels, zodat hij gemakkelijk kan zien wanneer het tijd is om ze te vervangen.

WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE VOORDELEN VAN EEN EUREKA MULTIBRISTLE® BORSTEL?

  • Reinigt elk soort vuil in één veegbeweging

     Dankzij de verschillende borstelharen kan een Multibristle® borstel alle soorten en maten vuil en stof in één veegbeweging opzuigen.

  • Vergemakkelijkt het opzuigen van vuil

     De V-vormige plaatsing van de rijen borstelharen leidt het vuil naar het midden van de borstel zodat het doeltreffender kan worden
     verwijderd en niet via de zijkanten van de borstel wordt verspreid.

  • Hecht zich perfect aan de grond

    De robuuste constructie van de Eureka Multibristle® borstel biedt maximale duurzaamheid en perfecte hechting aan de grond.
    Bij de modellen Tigra, Rider 1201, Xtrema en Magnum past de borstelafstelling zich automatisch aan het type ondergrond en
    het slijtageniveau van de borstel aan.

  • Eenvoudige en snelle borstelwissel

     Het vervangen van de borstel kan op elk ogenblik uitgevoerd worden, zonder dat er gereedschap nodig is. Dit moet enkel gebeuren als
     de slijtage-indicator aangeeft dat de borstel volledig versleten is.

Lees meer binnen

De professionele adviseurs van het Kathagen team staan voor jou klaar.
Team Kathagen
Contacteer ons: info@kathagen.be