23 April 24 / Elektrisch transport

Een elektrische trekker wordt binnen de auto-industrie gebruikt voor het verplaatsen van zware lasten, zoals vrachtwagens, karren of trailers, binnen fabrieken, magazijnen of andere industriële omgevingen. 

             

Belangrijke voordelen van elektrische trekkers in de auto-industrie:

 1. Milieuvriendelijk:
  Elektrische trekkers stoten geen schadelijke gassen uit zoals CO2 en hebben geen directe uitstoot tijdens het gebruik. Dit draagt bij aan een schonere werkomgeving en vermindert de ecologische impact van industriële activiteiten.

 2. Kostenbesparing:
  Hoewel elektrische trekkers mogelijk een hogere initiële investering vereisen, kunnen ze op lange termijn kostenbesparend zijn. Elektriciteit is over het algemeen goedkoper dan brandstof, en elektrische transporters hebben minder onderhoud nodig vanwege de eenvoudigere aandrijflijn en het ontbreken van verbrandingsmotoren met complexe onderdelen.

 3. Stille werking:
  Elektrische trekkers zijn over het algemeen stiller in vergelijking met diesel- of benzine-aangedreven transporters. Dit is vooral gunstig in omgevingen waar geluidsvermindering essentieel is, zoals fabrieken of distributiecentra waar werknemers worden blootgesteld aan continu lawaai.

 4. Efficiëntie:
  Elektrische trekkers kunnen vaak direct gekoppeld worden vanuit stilstaande positie, wat handig is voor het verplaatsen van zware lasten over korte afstanden. Ze kunnen ook gemakkelijker worden geïntegreerd in geautomatiseerde systemen vanwege hun elektrische aandrijving.

 5. Lagere operationele kosten:
  Aangezien elektrische trekkers minder onderhoud nodig hebben en de kosten van elektriciteit doorgaans lager zijn dan die van brandstof, kunnen bedrijven uiteindelijk geld besparen op hun operationele kosten. 

 6. Regelgevende druk:
  In sommige regio's en landen worden strengere emissievoorschriften ingevoerd voor industriële voertuigen, wat de adoptie van elektrische trekkers aanmoedigt als een milieuvriendelijker alternatief.

Kortom, elektrische trekkers bieden een duurzaam en efficiënt alternatief voor het verplaatsen van zware lasten binnen de auto-industrie en andere industriële sectoren. De voordelen op het gebied van milieuvriendelijkheid, kostenbesparing en operationele efficiëntie maken ze een aantrekkelijke keuze voor bedrijven die streven naar verbetering van hun logistieke processen.

Bekijk onze elektrische trekkers

Casestudies

De behoefte van de klant:
Optimalisatie van het verplaatsen van autoframes in de lakafdeling.

Onze oplossing:
De elektrische trekker Zallys M12 die dankzij zijn compactheid volumineuze ladingen kan hanteren, zelfs in kleine ruimtes.

 

Naar de M12

De behoefte van de klant:
Zware ladingen verplaatsen in krappe ruimtes met het oog op veiligheid en ergonomie.

Onze oplossing:
De M12 industriële elektrische trekker is de optimale oplossing voor het verplaatsen van zware lasten tot 1.500 kg en beschikt over een groot aantal haken waarmee het aankoppelen aan de wagen eenvoudig en snel gebeurt. Hierdoor kan de operator tijd besparen en zijn taken in alle veiligheid en ergonomie uitvoeren.

De behoefte van de klant:
Zware en volumineuze ladingen slepen of verplaatsen in smalle ruimtes

Onze oplossing:
De veelzijdige en compacte industriële elektrische trekker M5 is de ergonomische oplossing voor het verplaatsen van zware en volumineuze ladingen tot 4.000 kg. Dankzij zijn kleine formaat en zijn wendbaarheid is deze machine ideaal voor het verplaatsen van ladingen in krappe ruimtes waar het niet mogelijk is om een vorkheftruck te gebruiken.

Naar de M5

De behoefte van de klant:
Moeiteloos zeer zware lasten, zoals vrachtwagens, verplaatsen tijdens productieprocessen.

Onze oplossing:
De M10 is een krachtige, veelzijdige en compacte elektrische trekker voor het verplaatsen van lasten tot 15.000 kg

 

Naar de M10

 

 

Lees meer binnen

De professionele adviseurs van het Kathagen team staan voor jou klaar.
Team Kathagen
Contacteer ons: info@kathagen.be